Voorbereidingen voor het kunnen inlezen van bankafschriften

Voorbereidingen voor het kunnen inlezen van bankafschriften

Osirius Online stelt je in staat om bankafschriften in te lezen en deze vervolgens te verwerken. Dit verwerken houdt in dat je ontvangsten kunt koppelen aan een factuur welke je eerder verstuurd had en betalingen aan een uitgave of inkoop factuur welke je van een leverancier hebt ontvangen.

Voordat je hiermee kunt beginnen moeten de volgende voorbereidingen worden getroffen:

Vastleggen bankrekening

Zorg dat je de bankrekening waarvan je de afschriften wilt gaan inlezen binnen Osirius Online is ingevoerd. Ga hiervoor naar Diverse – Financieel – Bankrekeningen en voer hier je betreffende bankrekening in.

 

Vastleggen bankrekening

 

Definieer deze rekening als  ‘Standaard bankrekening’

Definieer deze bankrekening als ‘Standaard bankrekening’ binnen je bedrijfsvoorkeuren. Ga hiervoor naarVoorkeuren – Bedrijfsvoorkeuren en selecteer de betreffende bankrekening als ‘Standaard bankrekening’.

 

Selecteer standaard Bankrekening

 

Koppel de bankrekening aan een bankboek

Wijs de bankrekening toe aan het bankboek wat je wil gaan gebruiken voor het verwerken van de bankafschriften. Ga hiervoor naar Diverse – Financieel –  Dagboeken en selecteer een bestaand bankboek of creëer een nieuw dagboek wat je hiervoor wilt gaan gebruiken en koppel de bankrekening aan dit bankboek.

 

Koppel Bankrekening aan Dagboek

 

Je kunt nu gaan beginnen met het inlezen en verwerken van je bankafschriften

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.