Hoe creëer ik een Offerte?

Hoe creëer ik een Offerte?

Het creëren van een Offerte gaat als volgt:

Menu-optie creeer offerte

Selecteer vanuit het menu ‘Offertes’ de optie ‘Creëer Offerte

Creëer Offerte

Allereerst moet je nu het Contact (Klant) selecteren waaraan je de Offerte wilt gaan sturen en druk vervolgens op de [Selecteer Contact] knop

Selecteer Contact

Je zult zien dat de pagina direct veranderd in de opmaak van de Offerte, dus hier zie je eigenlijk direct al hoe deze er uit gaat zien.

Veelal zul je de offerte aan een persoon of afdeling willen richten,  hetgeen je kunt doen door in het kader ‘Selecteer ter attentie van’ te klikken.

Ter attentie van

In dit voorbeeld richten we de Offerte ter attentie van ‘De Redactie’, druk op de knop [Bewaar contactpersoon], waarna deze wordt gekopieerd naar de Offerte pagina

Bewaar contactpersoon

Nu kun je de verdere gegevens gaan invoeren.

Offerteontwerp

In dit voorbeeld offreren we het samenstellen van een 4-tal artikelen in het kader van de Wereldkampioenschappen voetbal. Hiervoor hebben we in de eerste kolom het ‘Product’ SCHRIJF geselecteerd, waarna gelijk al een aantal gegevens in de Offerte worden gekopieerd. De prijs welke we hier voor offreren bedraagt €665,- Excl BTW. Aangezien het BTW tarief initieel op ‘Hoog 21%’ staat, wordt direct het BTW bedrag berekend.

Bekijk offerte

Als we nu eerst eens willen zien hoe de Offerte er in afgedrukte vorm uit zou zien, kiezen we onder ‘Meer’ voor ‘Bekijk offerte’. De Offerte zal nu worden gedownload naar je desktop. Als we deze vervolgens openen, kunnen we de offerte in ‘Concept’ bekijken en beoordelen of deze voldoet aan de verwachtingen.

Offerte draft

We vinden in dit voorbeeld de Offerte voldoen en drukken op de knop [Maak definitief] om de offerte af te ronden. Let op; dit heeft wel als gevolg dat we niets meer de in de Offerte kunnen wijzigen, we hebben hem immers ‘Definitief’ gemaakt. Hadden we besloten om de Offerte als ‘Concept’ te bewaren, dan hadden we alle gegevens nog kunnen wijzigen tot het moment dat we zouden kiezen voor het ‘Definitief’ maken.

Definitieve offerte

Je zult nu zien dat de Offerte de status ‘Definitief’ heeft gekregen en kunnen we nu de Offerte gaan versturen.

1 Comment

  1. skate

    skate

    Hoe creëer ik een Offerte? – Osirius online boekhoudenOsirius online boekhouden