Blog

Boekhouden, doe het zelf

Boekhouden, kun je dat zelf?

Boekhouden, natuurlijk is het fijn als je het uit handen kunt geven. Maar ken je deze situatie? De jaarcijfers zijn opgeleverd. Je blik valt op de administratiekosten en dan denk je: ZOVEEL?
Helaas komt het vaak voor dat, kleine ondernemers met een beperkte omzet, het gros van hun inkomsten naar de accountant brengen. Je kunt ook klaar zijn voor de helft van dat bedrag en dan krijg je er nog een meekijkende boekhouder bij! En ja, met een professioneel en gebruiksvriendelijk boekhoudsysteem als Osirius Online kun je zelf boekhouden!

zakmetgeld

Boekhouden, wat kun je zelf?

Je zult versteld staan van wat je zelf allemaal kunt met het online boekhoudprogramma van Osirius Online! Je creëert je eigen offertes en facturen alsof je nooit anders gedaan hebt. Ook voor het verwerken van je bankafschriften draai je je hand niet meer om. Handmatig inkloppen is niet nodig. Alle banken voorzien tegenwoordig in de mogelijkheid om bankafschriften te downloaden in een bestand. Via inlezen bankafschriften haal je de informatie binnen in je administratie. Uiteraard worden er tijdens het inlezen van de afschriften een aantal controles worden uitgevoerd.

Heb je al de uitgaven en inkomsten op orde? Dan volgt de BTW aangifte. De gegevens kun je, op het moment van aangifte gemakkelijk terugvinden binnen Osirius Online. De gegevens zijn gebaseerd op de BTW welke je aan je klanten hebt berekend via de facturatie (verkoopfacturen) en de BTW welke je hebt moeten betalen aan leveranciers en welke je hebt ingevoerd als uitgaven (inkoopfacturen). Controleer de gegevens nog wel voor verzending naar de Belastingdienst, je blijft natuurlijk wel zelf verantwoordelijk. Als je twijfelt, dan overleg je even met je boekhouder, maar het voorwerk heb je in ieder geval zelf gedaan.

Je kunt het volledige programma gedurende 3 maanden gratis uitproberen met een proeflicentie. Dus probeer het en zie wat je zelf kunt!

Boekhouden, je staat er niet alleen voor

Zelf kom je een heel eind, maar vind je het prettig om zo nu en dan begeleid te worden door een boekhouder of administratiekantoor? Dan biedt Osirius Online ook de oplossing, lees verder over de mogelijkheden: https://online.osirius.nl/boekhoudservice/